Ten opzichte van de dollar. Crypto currency is natuurlijk. School heeft met je gaat kijken naar hoe wij er nu voor staan, wat deze dalingen veroorzaakt eet hoe, ik daarin staan doe ik met deze situatie omgaan met name, ook, omdat, je ziet dat, er, toch, wel mensen die kan niet, ze het maar, niks, zijn, maar mensen Toch iets zoiets hebben van nee dit gaat wel erg hard en ik sta ik sta misschien wel in demand, ik ben misschien, begin van dit jaar begonnen dit is niet. Wat ik verwacht had gaan proberen heeft enorme in perspectief te zetten, zodat, je een, beetje een, idee hebt, japan, waar staan. We nu ik pak eerst, even wat aandelenkoersen bij vervolg gaan. We even kijken naar euro versus dollar en tot slot dan die cryptocurrencies als, eerst dan de aandelen, ik heb hier de koers van de sp 500 die zet, ik, eventjes, open weekgrafiek, dat, wil, zeggen, dat ieder kendo in week is wat. We zien is dat. We 1 2 3 4 5 met deze week. Erbij is nog niet gesloten maar, sluiten deze, rood 6 rode weken hebben en dat is best wel een, liegen, kan niet zo heel, erg, vaak, vaak, voor, als kijk naar de daling. We zien een daling vanaf het hoogste punt tot aan nu van ongeveer naar laten, we zeggen ze 17 dat is een, daling wat, meer die wel, vaker, zien, als een seizoen was gaan kijken naar de afgelopen jaren sinds de eigenlijk de vorige financile crisis, zeggen 2019 ze Laatste 13 jaar ongeveer dan zien.

We dat we meerdere van dat, vertalingen rug, zien, dus, nogmaals, zie, je die, die daling laten, we zeggen 17 hij goed hij ziet hier een daling was het document 16. Half procent we zien hier een daling die was tot het laagste punt de ruim 20. We zien hier een daling die was 12, we zien, hier een daling die was zeventien procent oftewel dit is een scenario van een, jou zeg, je dat, gebeurtenis op treft de koersen die niet heel. Erg gek is dit hebben. We al vaker gezien wat, veroorzaakt dit nu en wat kunnen we hier nog verder van verwachten. Dat is misschien nog een, grote vraag die erin heeft, als eerste de oorzaak de oorzaak kun, je niet op 1 juni aanwijzing natuurlijk maar goed wat, je met name ziet de afgelopen week en is dat de de rentes en breng staat omhoog zijn gegaan dus de ver Door, eease heeft de de rentes met 50 basispunten voor hoogtes een, half procent omhoog en schreef ik aan het ze wachten dat zal de aankoop die tijd blijven doen is dat de steeds weer een 50 basispunten bij bij komt wat, betekent dat, nou, betekent gewoon dat de De het lenen van geld eigenlijk duurder wordt dat heeft weer, als gevolg dat het voor bedrijven wat lastiger is om. Geld aan te trekken om, volgde, innoveren zwaaien de afgelopen periode is bijna gratis geld kon lenen en daarvan kon investeren in je bedrijf wordt het nu wat, lastiger dus dat is voor, bedrijf gewoon, wat, moeilijker nou, we zien ook een, hoge inflatie natuurlijk.

We zien ook dat, veel, bedrijven, allerlei, halffabricaten, hebben, langer leven tijden in de supply chain, het zet, het, gewoon, wat, vast dus dat, zorgt ervoor dat, hij dat, het al een, beetje stagneert en met name dat, beleggers de angstig van worden de koers van een, aandeel dus Zeg niet zozeer iets over hoe, bedrijven doet dus, kan zijn dat bedrijf de steeds hartstikke grote winsten waard maar belegt, proberen, eigenlijk, voor te lopen, op, wat een, bedrijf, gaat, doen, dus, als beleggers, verwachten, dat een, mindere, tijden, aangekomen, kunnen de koers op dit moment. Omlaag gaan tegelijkertijd, als, je ziet dat, er een, bepaalde dat. We heel, erg, laag, staan, zeg, maar dat. U de koersen omhoog gaan als, beleggers verwachten dat, we betere tijden aankomen dus de koers, lopen vaak, voor, op, op, jou, zeggen, dat, weer, staat van de bedrijven, maar tegelijkertijd, speculeren, blijft, natuurlijk, ook heel, erg, veel, wat het allerbelangrijkste is is om te onthouden, dat, je niet Kunt voorspellen wat de toekomst gaat brengen dus ik weet niet wat de aankomende periode gaat doen jij wilt weet dat niet de beste analisten weten dat niet. We kunnen wel iets zeg hem maar over dan gelijk hebben dat dat weten. We nooit zijn 50 man die aan zeggen, feit van man die b zeggen en de helft, zal er, eens, een, keer, gelijk, hebben wat is belangrijker, onthouden belangrijk c is met, name om te onthouden is we van wat. Wat is je doel en wat is strategie de bij mijn persoonlijke doel en nogmaals dat is persoonlijk, dat is voor, mij dat, deed ik met je met niet in advies voor jou, om, ook te doen maar een persoonlijke doel is om, uiteindelijk het, vermogen, op te bouwen Om van te kunnen leven van bijvoorbeeld acht ton, tot een miljoen ongeveer tot werken in een, jaar of twintig bereikt hebben en mijn aanpak daarvoor is dat.

Ik maandelijks investeren in breed gespreide etfs dus, niro, het meeste, itsm zitten en dat zorgde ervoor dat, iedere, maand, netjes, kammen, kan kopen ik werd een interview van de week, gevraagd om wat is je grootste succes dan kan ik mijn groot succes noemen wat betreft financin met De meeste winst als tesla die bijna vertienvoudigd, maar ik denk dat mijn grootste succes is dat ik in verschillende marktomstandigheden me gewoon, aan de plan kanaal is wat. Koers naar omhoog gaan of omlaag dat, maakt, zegt, voor, mij, niet zo goed, wat, ik, tussendoor, ook nog. Even wilt doen is je even laten zien hoe, mijn portefeuille er nu bij staat, je ziet hier de waarde van portefeuille de posities, laat ik nog, even niet zien want dat, wil, ik, echt, bewaren van een, aparte video kan ik, iets, meer context, geven wat, gaat niet Om die waarde, je ziet hier 78.000 euro waarvan klein 9000 euro een winst is ongerealiseerde winst op dit moment en om je een beeld te geven ik heb een spreadsheet, en waarin ik bijhouden wat de waarde op dat moment is mijn totale inleg en dan ook wat Mijn fictieve winst is ongerealiseerde. Winst ongerealiseerde winst die zie hier in het geel, klink net de spreadsheet, maakte stond ik, op 82100 winst dat is nu, 8906 snel kan het gaan wat ik wil aantonen is dat. Ik hier in november van afgelopen, je had ik 19.000 binnen 8 montero winst terwijl. We nu nog maar hun 8 aan 9.

000 euro winst apen dus ook ik zie dat meer dan de helft van mijn winsten verdwenen is dus. Mensen die in het rood staan die en winsten zien verdwijnen misschien zelfs wel in de min staan op een totale portefeuille die vragen. We dus van jaar ben ik me verkeerde moment: begonnen et cetera, nogmaals dat, ligt aan, je plan ding aanpak maar ook ik ook ik zie, dat, gebeuren, ik, zie ook, dat hij die winsten afnemen dat is op de korte termijn misschien wat, minder leuk maar tegelijkertijd betekent Dat ook dat, je gewoon voor hetzelfde geld meer aandelen of eps kunt kopen, dus eigenlijk, als ik dat, lange, termijn doel, die 20 jaar van nu in mijn. Gedachten is het eigenlijk alleen, maar mooie dat, ik meer, kan kopen voor vormen geld maar onthoud dat dus, dus ook ik heb daar mee te maken en ja, probeer gewoon emotie niet de overhand te laten, krijgen nou al snel, even verder kijken naar die sp 500 watt Zouden kunnen gebeuren dus puur speculeren dat, moet, je erbij onthouden maar, hebben, gezien, dat, er, een, dot com, bubbel hebben gehad en dat klonk restjes beginjaren 2000, en we zien hier een 2cv tot 2009 de financile crisis, nou dat, hebben, daar, gezien de zien. We dat van het hoogste tot het laagste punt zon 50 procent gedaald zijn en je zou ook zon 50 zelfs iets meer gedaald, stel, je voor dat, zou door; indien; u hierop, projecteren stel, je voor, hij controleren hun financile crisis; stel, je voor die heeft, dezelfde, omvang Nogmaals dat is pure speculatie maar, om een, beetje dingen in perspectief te zetten heb, je die crisis van ruim tien jaar geleden en zet je die op de koersen van vandaag dan zou, je vanaf het hoogste punt zon 50 en vrijheid printer af, betalen dan kom, je Ongeveer uit op dat lage, punt van de kroon, a dip in de bus op de beurs dus dan zou, je uitkomen op die koersen die, we twee jaar geleden bij, begin van krona, gezien hebben dus, we zien nu een, daling van die, ongeveer, vijftien, zeventien, procent dan Zouden we een daling van 50, tot 55 procent kunnen zien als.

We uitgaan van die eerdere data, wat doe ik daar persoonlijk zelf mee blijft dus maandelijks kopen daarnaast had ik nog, wel een, potje, wat, ik wou investeren heel, kort, om uit te leggen, ik ben ondernemer, ik zet iedere maand geld, apart voor mijn belastingaangifte chat, bewust te Veel geld, apart en dan als mijn belastingaangifte hebt gedaan wat vorige maand na of de maat. Daarvoor is geweest dan weet ik precies hoe belasting ik moet betalen en dan weet ik ook, ok, dan heb, ik, dus, nog, een overschot en het oog, schot, dat ben ik. Eigenlijk en te investeren in de markt, ik had er een klein, stukje van genvesteerd vorige maand nou ik heb vandaag wat waarbij gekocht ik heb nog ook een, stukje van de potje, over om nog meer bij te kopen ik, ga niet zitten afwachten, wat, er, denk de Bodem gaat zitten gaat zijn, je ziet sommige mensen ook meteen de paniek raken die zeggen alle koersen gaan eraan verkopen die nog kan et cetera uit pure emotie probeer die emotie, je veel mogelijk uit te schakelen en je doel in het achterhoofd te houden nou dat is Scp 500 voor veel andere koers geldt, hetzelfde, eigenlijk, er voor de ajax in nederland voor vrl ze, we allemaal net iets andere andere grafieken, natuurlijk, mijn, grote, lijnen, komt, dat, wel, redelijk overheen want nog wel opvalt is dat, als, naar de nasdaq kijken. We de aan grotere, daling zien de nasdaq, is natuurlijk een.

Een beurs met heel, veel, tegen te gaan dna, als, je daar kijkt dan zien, we daling van zon 25 procent ten opzichte van de van de high dus dat betekent dat, je op de sp 500 zon 15 moet inleveren eigenlijk, ten opzichte band hoogste punt en bij De nasdaq, zon 25 omdat haar veel meer tech in zit tech, wat, toch, best wel hoog gewaardeerd was en daar nu flinke klappen klappen krijgt nou dat gezegd hebbende dat, even voor aandeden denk, ik, kunnen, ook, rietjes, naar de us dollar, tegenover de eurokoers gaan kijken. Naar is ook het een en ander aan de hand en ook goed, om daar, even bij stil te staan denk ik dat, kun, je eigen in deze grafiek zie, je ziet dat, we hier sinds, ongeveer een, jaar geleden, tot nu een, stijging van zon, 15 hebben gehad De dollars is meer waard geworden stel, je voor dat een, jaar geleden en nadeel van 100 dollar amerikaanse aandeel genoteerd en dollar had je honderd dollar stel, je voor die. Honderd dollar was 80 euro waard ik noem maar, even getal ik weet niet precies wilt is maar. Even om het beeld duidelijk te maken stel, je had honderd dollar en en de in de een, adel zitten wat was toen 80 euro dat kan dus zijn dat de koers vandaag precies op dezelfde bereik staat dat de koers van het, aandeel nog steeds 100 door is Alleen een dat de euro minder waard is geworden.

Ten opzichte van de dollar betekent dat is nu nog steeds op verlies status, heb, je nu misschien nu geen geen 80 euro maar misschien 68 euro of zoiets dergelijks dus dat, zorgt, ervoor, dat, je die rode cijfers iets via zwaarder voelt, dus, naast, dat de koersen, dalen, Zien we ook dat de euro, ten opzichte van de dollar, wat een, waarde afneemt en ja, dat zul, je zien in je portfolio, als je een portfolio en eurocept zoals 99 van de kijkers waarschijnlijk dan zul, je dat daar een paar en merken dus dat, zorgt, er, Gewoon voor dat, je ook op neer, wat, meer, rode cijfers, ziet, ga ik daar, even bij bijhouden ik, wil, het allemaal niet te lang, maken dit, ging, voorop, vanmiddag, voorbereiden, video ook, nog een, even ingaan op, wat, er, nu op de markt, gebeurt en hoe ik daar Mee omgaat en wat ik, dus ook trainen ga doen is een. Plekje op de kleur acties kijken wat, daar, gebeurt, natuurlijk ook al het een en ander als. We hier eventjes stukje inzoomen zien. We dat ik dat. We eind 2000 2022 die gigantische de boer en omhoog hebben gezien te hebben een, nieuwe all time high neergezet hebben een, daling, gezien van ruim, 50 procent volgens, hem, weer een, all time high neergezet hier op de 68.000 dollar ongeveer sindsdien, hebben, wederom, een, daling gezien en Het even goed doen zo van ruim 50 als ik eventjes de daggrafiek de bij, pakken hebben iets, beter, beeld dan zie, je dat hier dat, ik eet, je dit weer aan dan zien.

We dat we de afgelopen maanden eigen een lokaal de trend, zaten nog steeds, higher loosers dat, zag er positief uit maar daar zijn, we midden april doorheen, gezakt vervolgens, ook, nog, eens, die aandelenbeurs, die, die, flink, inleveren, wat, heeft, voor, je gezorgd dat bitcoin, alleen maar verder Is gedaald maar die, blauwe lijn die hier ziet die heb ik niet nu neergezet toevallig degenen die stond er al maar, je ziet wel dat dat nu en hier al voor nu als support fungeert dat is hier support, geweest dat, zie, je dat, dat, hier ook min Of meer is geweest maar ook hier is dat support. Geweest dat is het punt waarop de prijzen blijven hangen en vanuit daar weer naar boven is gegaan. Dit is wel. Een heel, erg, belangrijk prijspunt is ongeveer 30.000 us dollar we willen wel die prijs vasthouden dus wat. Je eigenlijk zou willen zien is dat. We die 30.000 nu kunnen vasthouden vanuit hier omhoog kunnen gaan veranderen betekent niet dat. We hier een daling zien en tenen recht omhoog gaan het, kan zomaar zijn dat, wie een, tijdje, deze range blijven hangen in ons een, beetje, langzaam, omhoog, gaan, maar, wat, je wel wilt is die: 30.000 dollar houden, tot nu toe maak ik me nog, geen, zorgen, dat, Er geen paniek het is gewoon die pas binnen die range, natuurlijk had ik ook liever gezien dat de deze ring is vast. Heel erg, lokale dat, vanuit, daar omhoog gingen naar dat is niet.

Gebeurd zolang, er boven die 30.000 dollar blijven is wat. Mij betreft een de meer longterm zeg maar en niets aan de hand, als ze die gaan doorbreken en nieuwe roerloos neer gaan zetten dat, ze, jou, ook, er, mensen, beginnen, nu, meteen te roepen, we gaan naar, 20.000 dollar ja, dat kan, maar dan heb, je ook echt Een omslag van de van het sentiment die ziet dat. We min of meer al twee jaar lang, zijwaarts of twee, jaar lang, sorry, een, jaar, lang, zijwaarts het, reden dat. We dat we zijwaarts gaan de koers doet niet zo veel ondanks dat, er 50 procent verschil tussen zet als die trend, gaan gaan, breken door, hier, een, nieuwe loon in het, ga zetten ja, dan dan is wel meer aan de hand. Ok, misschien niet zo veel mee want die, weet te, passen, natuurlijk, als het geconformeerd is als. We dat we een, zouden zakken maar houd dat in hiervan gaten dat punt van 30.000. Us dollar is in mijn ogen echt een heel, erg, belangrijk, supportpunt wat. We absoluut moeten houden om de grote getrennt voort te kunnen zetten wat ik met bitcoin verder doe en voor met crypto currencies in het algemeen en is natuurlijk ook maandelijks kopen ik heb die dollar kost everett serie dat, doe, ik, eigenlijk zichzelf als met aandelen dus ook October blijf ik nu gewoon kopen ik kreeg van de week, een vraag van iemand of een comment. Onder een, video eigenlijk die zij heb, je geen crypto meer want ik heb, geen, crypto videos, meer gezien, maar ik heb drie weken, niks, zo, goed, ik, heb, toch gezegd.

En meteen zijn mensen publiek heb, je geen grip door, meer dat is absoluut niet, het geval, ik, heb, je toch al het is 2017 heeft kijken zeg maar rond deze periode nou. We zien hoe een, daling van 50 maar ik heb hier een, daling van 80, meegemaakt ik heb hier een, daling van 70, meegemaakt hier, natuurlijk ook, al een, keer een, daling van 50 is nee en veranderd voor mij niets voor hem met mijn mijn blik op crypto Is niet anders crypto is nog steeds hetzelfde voor mij ik blijf er in investeren, alleen ja, ik maakte niet iedere week, een video over ga ik daar voor nu, even bij laten ik had misschien nogal een, aankoop willen doen, wat, betreft, tollen, kost fc, ria iedere, maand Koop ik wat, kepler bij dit was een mooi moment geweest om, even wat bij het kopen wout eigenlijk ook gaan filmen maar bent dag limiet op de bank heb ik bereikt omdat ik bij de video wordt extra erbij gekocht nou dat gaat, paar, uur, duren of dat. Dat aangepast zou zijn er wordt, het te laat, dus dat; u klaar; eventjes misschien een extra video over over bitcoin waaiertjes de diepte in te gaan wil ik, je voor nu bedanken voor, het kijken, mocht, je vragen hebben of je meningen. We hoe de markt en nu bij staat hoe, ga je hiermee om laat het, even weten in de comments is altijd leuk en interessant om te lezen hoe, andere mensen hier naar kijken, ik ben maar, een, particuliere, belegger, maar, dat, zijn, er, duizenden mensen die deze videos, Kijken en hebben allemaal een mening die mijn ogen net zo belangrijk en interessant is dus laat het, even weten.

In de comments.

https://www.youtube.com/watch?v=6q1hufWnaCM